Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Voorbereidingen acties in de grafische sector

Na langdurige cao onderhandelingen en een uiterste poging van CNV Vakmensen om tot een cao akkoord te komen, zijn werkgevers van de onderhandelingstafel weggelopen.

CNV Vakmensen onderhandelt al maanden over de in april afgelopen cao voor de ongeveer 18.000 medewerkers in vooral drukkerijen, een van de oudste branches in Nederland. Onderhandelaar Arie Kasper van CNV Vakmensen: ‘het is ronduit spijtig dat werkgevers na onze ultieme poging van tafel zijn wegelopen. Kennelijk zien werkgevers niet in dat hun werknemers na jaren van loonmatiging toe zijn aan een serieuze loonsverhoging. Daarnaast willen werkgevers niet meewerken aan goede afspraken over de invoering van het derde ww-jaar en gebruiken dit als drukmiddel in het cao overleg’.

In het ultieme voorstel stelden bonden een tweejarige cao voor, met een loonsverhoging van 6% en goede afspraken om de oudere werknemers in deze branche vitaal, gemotiveerd en gezond te houden. Werkgevers komen niet verder dan 4% in 27 maanden en willen een aantal verslechteringen doorvoeren. 

De leden van CNV Vakmensen gaan zich nu beraden op vervolgstappen. Kasper daarover: ‘we gaan nu eerst overleggen met onze leden over een mogelijk ultimatum en actievormen. Die gaan we zeker niet uit de weg!’

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid