Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Verzekeraar VGZ levert luizenstreek met verwarrend bericht aan werknemers

In een verwarrende mededeling aan het personeel heeft verzekeraar VGZ een grote reorganisatie aangekondigd, waarover de bonden niet zijn geïnformeerd. “Een luizenstreek”, vindt onderhandelaar Robert Wonnink van CNV Vakmensen, die net onderhandelingen heeft afgerond over cao, pensioen en sociaal plan. “Reken maar dat ik dit resultaat nu negatief ga voorleggen aan de leden. De hele boel moet wat mij betreft opnieuw.”

Tijdens personeelsbijeenkomsten gisteren op de verschillende locaties van VGZ zijn de werknemers geïnformeerd over een ‘extra’ noodzakelijke besparing van 100 miljoen euro. Ook werd de sluiting van de vestiging Heerlen aangekondigd. Later op de dag kreeg Wonnink van VGZ via een voice-mail te horen dat dat laatste ‘een foutje’ was – het zou alleen gaan om een aflopend huurcontract.

Janboel

“Maar vandaag bevestigt VGZ in de media dat Heerlen inderdaad dichtgaat, ten koste van 300 banen. Als vakbonden weten we van niets, we hebben alleen een uitnodiging gehad voor een spoed-overleg begin volgende week. De gang van zaken rond de reorganisatie-aankondiging is een aanfluiting, een procedurele janboel”, vindt Wonnink.

Eerst het hele verhaal

De vakbonden hebben juist onderhandelingen achter de rug over cao, pensioen en sociaal plan. “Toen we vorig najaar begonnen met de onderhandelingen, was er niets aan de hand. Nu we klaar zijn, blijkt er achter de schermen al een mega-reorganisatie te zijn voorbereid. Dan ben je dus gewoon bedonderd, zo voel ik dat in ieder geval. Er is geen sprake van dat ik dit resultaat positief aan de leden ga voorleggen. Ik wil eerst het hele verhaal weten: wat is VGZ precies van plan? En is er al een adviesaanvraag naar de ondernemingsraad?”

VGZ

Bij verzekeraar VGZ werken ruim 2.000 mensen. VGZ heeft vestigingen in Arnhem, Heerlen en Eindhoven.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid