Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Vette pech: opleidingsplek weg.... Niet na sociaal plan FTNON

CNV Vakmensen heeft met FTNON een sociaal plan afgesloten waarbij stagiairs vooral inclusief worden behandeld. 'Reorganisatie: vette pech ... opleidingsplek weg!' gold nu eens niet voor de leerlingen in opleiding bij het Almelose bedrijf.

Het ultimatum van de bonden zorgde kennelijk voor de belangrijke laatste meters in het onderhandelingsproces over een sociaal plan voor circa 30 werknemers bij Food Technology Noord-Oost Nederland (FTNON). De overeenstemming daarover kwam gisteren, donderdag 10 december.

Niet buiten de boot

“CNV Vakmensen en FNV hebben daarbij zelfs een bijzondere afspraak kunnen maken voor stagiairs. Die vallen nu eens niet buiten de boot”, vat onderhandelaar Rick Pellis het proces samen.

CNV Vakmensen zette, naast een reële ontslagcompensatie, vooral in op bemiddeling naar ander werk voor de werknemers die worden getroffen door de FTNON-plannen om werkzaamheden in Almelo te stoppen.
Rick Pellis: “Veel werknemers werken al heel lang bij FTNON en maken dus aanspraak op aanzienlijke compensatie. De werkgever zag in dat dit reëel was. Daarnaast hebben we een scholingspot ingericht voor de werknemers die zich willen laten bijscholen naar een andere baan.”

Pech, opleidingsplek weg

Meest bijzonder vindt Pellis toch wel de afspraak gericht op jonge mensen in opleiding bij FTNON. “Die stagiairs en leerwerkplekcollega’s vallen nogal eens buiten de boot bij een bedrijfsreorganisatie. Vette pech, opleidingsplek weg, dat werk. Dat wilden we hier voorkomen. Dus nu is er een arrangement dat deze jonge werklieden heel snel ergens anders verder kunnen leren. En als dit toch niet lukt binnen een maand, dan hebben ze recht op een schadevergoeding van 7.500 euro.”

“Al met al hebben we een goed sociaal plan kunnen afsluiten dat CNV Vakmensen en de FNV met een positief advies hebben voorgelegd aan de leden bij FTNON. Zij hebben gisteravond ingestemd met het sociaal plan.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Lees ook

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting