Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Verzekeraar VGZ komt werknemers tegemoet met thuiswerk-toeslag

Werknemers van verzekeraar VGZ kunnen vanaf 1 mei rekenen op een tijdelijke thuiswerk-toeslag van bruto 75 euro. Daarnaast kunnen ze eenmalig tot 150 euro declareren om hun thuiswerkplek beter in te richten. “VGZ komt de werknemers op een creatieve manier tegemoet in deze lastige tijd. Het mooie is dat er óók aan de uitzendkrachten is gedacht. Voor hen geldt dezelfde regeling”, zegt onderhandelaar Robert Wonnink van CNV Vakmensen.

De werknemers van VGZ (zo’n 1.800 in vaste dienst en 250 uitzendkrachten) werken vanwege het coronavirus al een aantal weken merendeels noodgedwongen vanuit huis en maken dus ook geen reiskosten. VGZ zet nu – in overleg met de vakbonden - de reiskostenvergoeding in voor een tijdelijke thuiswerk-toeslag, ter compensatie van extra kosten die werknemers maken nu ze thuiswerken. VGZ noemt het zelf een ‘hart-onder-de-riem-toeslag’, omdat het bedrijf op deze manier de thuiswerkers willen ondersteunen. Werknemers die nog wel naar kantoor reizen, kunnen hun reiskosten gewoon declareren.

Creatieve oplossing

Wonnink is positief over de maatregel: “Ik vind het een creatieve oplossing van VGZ. Zo kan het dus óók. Want helaas maken we het vaak anders mee. Veel werkgevers – vooral als ze een Angelsaksische oorsprong hebben – zijn er in deze crisistijd al bij voorbaat op uit om nu snel besparingen te pakken en allerlei offers van werknemers te vragen. Kijk naar AON, dat een fors loonoffer van werknemers vraagt. VGZ laat zien dat het ook anders kan, dat je als werkgever niet meteen in besparingen hoeft te denken.”

Uitzendkrachten

De uitzendkrachten die voor VGZ werken, delen mee in dezelfde regeling. “Zo hoort het ook”, vindt Wonnink. “VGZ geeft hiermee concreet invulling aan de werkcode die we in december met de financiële sector hebben afgesproken.”

Verzekeraar VGZ heeft vestigingen in Arnhem en Eindhoven.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting