Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Deskundige en betrokken professionals en leden
Nieuws

Verschil part- en fulltimers weggepoetst bij Van Dijk Educatie

Het bestaande verschil tussen fulltimers en parttimers is weggepoetst. Om die reden alleen al is onderhandelaar Pien Zijlstra van CNV Vakmensen ingenomen met het onderhandelingsresultaat voor een tweejarige cao bij Van Dijk Educatie. “Juist bij deze overbekende ‘schoolboekencentrale’ wordt veel parttime én onregelmatig gewerkt. Dan is een gelijke beloning niet meer dan redelijk”, stelt Zijlstra.

Met ingang van de nieuwe cao moeten ook parttime werkende medewerkers bij Van Dijk Educatie hun overwerktoeslag krijgen als zij worden ingezet op dagen dat ze normaal gesproken niet werken. Het is dezelfde toeslag die fulltimers krijgen als ze buiten de reguliere 40 uur werken.

Omdat de piek van werkzaamheden voor de vestiging Kampen vooral rond en in de zomervakantie ligt, gold daar altijd een verlofrecht van 2 extra dagen voor medewerkers die niet met zomervakantie kunnen gaan. Dat recht blijft bestaan voor huidige medewerkers. Voor medewerkers die op of na 1 januari 2016 bij Van Dijk Educatie zijn gaan werken vervalt dit recht per 2020.

Brede raadpleging

De bijna-cao – want nog onderhandelingsresultaat – wordt de komende dagen voorgelegd aan de medewerkers bij Van Dijk Educatie in Kampen en Emmen. “Bij leden én niet-leden”, verduidelijkt Pien Zijlstra. “We hebben onze insteek voor de cao-onderhandelingen ook bij alle medewerkers opgehaald via de interne media. Dus ik verwacht eigenlijk dat de mensen zullen instemmen met het door ons en werkgever bereikte resultaat.”

Loonsverhoging

De nieuwe tweejarige cao geldt van 1 januari 2016 tot 1 januari 2018. Op 1 juli 2016 en 2017 is er een loonsverhoging van 1,5 procent.

Van Dijk Educatie heeft vestigingen in Kampen (huurboeken) en Emmen (studystore).

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid