Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Vegetarische Slager krijgt de kans om verder te groeien

De overname van De Vegetarische Slager door Unilever kan goed uitpakken voor de werkgelegenheid, verwacht Jeroen Warnaar van CNV Vakmensen. “Een mooi, duurzaam bedrijf krijgt hiermee de kans om verder de markt te veroveren.”

Unilever maakte de overname van De Vegetarische Slager zojuist bekend. De Vegetarische Slager heeft een hoofdkantoor in Utrecht, een restaurant in Den Haag en een fabriek in Breda, waar ongeveer 80 mensen werken.

Werkgelegenheid

CNV Vakmensen reageert positief op de overname. “Het concept van De Vegetarische Slager heeft zich bewezen”, vindt Warnaar. “Ik verwacht onder de vleugels van Unilever een verdere groei van het bedrijf, met name voor de buitenlandse markt. Dat kan zeker nieuwe banen opleveren.”

Arbeidsvoorwaarden

De werknemers van De Vegetarische Slager vallen nu nog niet onder een cao, maar hebben een eigen arbeidsvoorwaardenregeling. “Daar is nog werk aan de winkel”, zegt Warnaar. “Unilever wil dit nu onderzoeken, maar ik doe alvast een voorzet: Unilever heeft een mooie cao, die moet straks ook van toepassing zijn op de werknemers van De Vegetarische Slager. We horen graag van de werknemers hoe zij daarover denken.”

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid