Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Vast dienstverband wordt weer beloond bij ProfCore

De werknemers die bij detacheerder ProfCore 5 jaar in dienst zijn krijgen daar per jaar 1 vakantiedag extra voor. Zij die er 10 jaar werken 2. En als je er 15 jaren of langer werkt krijg je 3 extra vrije dagen.

“CNV Vakmensen heeft met deze cao bij detacheerder ProfCore een beloning voor vaste dienstverbanden geregeld. Best bijzonder in een tijd waar het vaak draait om het zo flex en kort mogelijk maken van de dienstverbanden”, concludeert onderhandelaar René Jongen van CNV Vakmensen.

 De werknemers die bij detacheerder ProfCore 5 jaar in dienst zijn krijgen daar per jaar 1 vakantiedag extra voor. Zij die er 10 jaar werken 2. En als je er 15 jaren of langer werkt krijg je 3 extra vrije dagen.

Volgens Jongen wordt met het cao-akkoord ouderwetse betrokkenheid bij de onderneming beloond. De nadruk ligt nu eens niet op zo flexibel en goedkoop mogelijk personeel. “En omdat het scholingsbudget ook fors is verhoogd wordt het voor werknemers zelfs mogelijk om die betrokkenheid in een ander jasje te steken. Kans op doorstroming in de onderneming neemt daardoor toe.”

En dat terwijl het eind vorig jaar nog flink scheef zat tussen werkgever en vakbond. In november bleek dat de werkgever ineens de helft van het beschikbare aantal seniorendagen terug neemt. Dat leverde een verlies op van 75 dagen in de totale periode tussen het 50e levensjaar en pensioendatum.

Jongere profiteert

Jongen: “Dat verlies hebben we nu omgebogen naar een systeem waar bovendien ook de jongere werknemers van profiteren. Immers, na 5 jaar werken bij ProfCore verdien je al een extra verlofdag per jaar. Bovenwettelijk verlof, dus als je zou willen opsparen heb je na maximaal vijf spaarjaren een vakantieweek bij elkaar. Toch lekker.”

De onderhandelaar van CNV Vakmensen is vooral ook ingenomen met het resultaat omdat met werkgever is afgesproken dat oude rechten van senioren niet vervallen. Alleen nog volgende verhogingen van het oude recht op ouderendagen gaan niet door. Dus ook voor de oudere werknemers betekent dit een winst. Die hebben de lange dienstverbanden. Dus ook de scores van 3 verlofdagen elk jaar.

Scholingsbudget fors verhoogd

Naast de dagenkwestie heeft CNV Vakmensen met ProfCore afgesproken dat het scholingsbudget verhoogt van 100.000 naar 400.000 euro per jaar. “Dit betekent dat er voor de 500 werknemers nu toch echt een substantieel budget beschikbaar is.”

De cao heeft een looptijd van twee jaar, van 1/4/17 tot 1/4/19. Beide cao-jaren worden de lonen met 1,75 procent verhoogd.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid