Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Vanaf zondagavond opnieuw staking bij Douwe Egberts in Joure

Vanaf zondagavond 25 november komen werknemers van de koffiefabriek van Douwe Egberts in Joure in actie, uit protest tegen het uitblijven van een nieuwe cao. De staking start zondag om 22.00 uur en duurt 24 uur, zegt onderhandelaar Bernard Zijlstra van CNV Vakmensen.

Het is de derde actie in korte tijd bij het bedrijf. Begin deze week was er ook al een 24-uursstaking in Joure (bij de theefabriek), en vandaag is er een 24-uursstaking gaande in Utrecht.

Bezuiniging op adv-dagen moet van tafel

De cao bij Douwe Egberts geldt voor zo’n 4.000 werknemers en verliep op 1 juli van dit jaar. De onderhandelingen zijn geëindigd in een eindbod van Douwe Egberts, dat door een grote meerderheid van de leden werd afgewezen. Zijlstra: “Douwe Egberts wil in de nieuwe cao onderscheid maken tussen huidige en nieuwe werknemers, door drastisch te bezuinigen op de adv-regeling. Voor een nieuwe werknemer scheelt dat omgerekend 5% loon. Daar verzetten wij ons tegen, dat plan moet van tafel. Verder willen we in de nieuwe cao onder meer een loonsverhoging van 3,5% en een jaarlijks scholingsbudget van 500 euro.”

Actielocatie

Vanaf maandagochtend 5.30 uur, voor de start van de ochtendploeg, verzamelen actievoerders zich op het parkeerterrein van Partycentrum Het Haske in Joure.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid