Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Zondagavond start 24-uursstaking bij theefabriek Douwe Egberts in Joure

Werknemers bij Douwe Egberts komen in actie, nu de directie niet is ingegaan op een ultimatum van de vakbonden. Vanaf zondagavond 18 november om 22.00 uur start een 24-uursstaking bij de theefabriek in Joure, meldt onderhandelaar Bernard Zijlstra van CNV Vakmensen.

De cao bij Douwe Egberts geldt voor zo’n 4.000 werknemers en verliep op 1 juli van dit jaar. De onderhandelingen zijn geëindigd in een eindbod van Douwe Egberts, dat door een grote meerderheid van de leden werd afgewezen.

Geen onderscheid tussen werknemers

Zijlstra: “Onze leden hebben er vooral problemen mee dat Douwe Egberts in de nieuwe cao onderscheid wil maken tussen huidige en nieuwe werknemers. Het bedrijf wil de ADV-regeling voor nieuwe werknemers namelijk drastisch aanpassen. Voor een fulltimer betekent dat 12 adv-dagen minder, dat is omgerekend 5% minder loon. Zo’n verschil op de werkvloer, dat moet je echt niet willen, dat gaat steken.”

CNV Vakmensen wil dat Douwe Egberts dit plan intrekt. Verder wil de bond in de nieuwe cao onder meer een loonsverhoging van 3,5% en een jaarlijks scholingsbudget van 500 euro.

Actielocatie

Vanaf maandagochtend 5.30 uur, voor de start van de ochtendploeg, verzamelen actievoerders zich op het parkeerterrein van Partycentrum Het Haske in Joure.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid