Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Vanaf maandag landelijke busstaking

De acties in het openbaar vervoer krijgen volgende week, na de regionale estafette-acties van afgelopen weken, opnieuw een landelijk vervolg. CNV Vakmensen roept de leden in het busvervoer op tot een (vooralsnog) driedaagse staking, die begint op maandagochtend vroeg.

“De eerdere acties waren een duidelijk signaal dat de buschauffeurs echt snel een nieuwe cao willen, met concrete afspraken over onder meer lonen en werkdruk. Maar dat besef lijkt nog steeds niet tot de werkgevers door te dringen”, zegt onderhandelaar Hanane Chikhi van CNV Vakmensen.

Klok tikt

Vorige week zijn twee bemiddelaars aan de slag gegaan, in een poging een uitweg te vinden uit het cao-conflict. Chikhi: “We hopen nog steeds dat die bemiddeling iets oplevert. Het liefst willen we zo snel mogelijk een einde aan dit conflict. Maar wel met goede afspraken, waar de chauffeurs tevreden over kunnen zijn. We geven de bemiddelaars graag een kans, maar het moet wel snel. De klok tikt en de voorbereidingen voor de landelijke staking gaan intussen gewoon door.”

Niet voor de lol

De cao-commissie van CNV Vakmensen heeft gisteren gekozen voor een staking van 72 uur, niet voor onbepaalde tijd. “We realiseren ons dat een busstaking maatschappelijke impact heeft en dat die echt niet langer moet duren dan strikt noodzakelijk. De chauffeurs staken echt niet voor hun lol.”

De cao geldt voor 12.000 werknemers in het openbaar vervoer.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid