Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Vakbondsleden verwerpen cao-eindbod Douwe Egberts

De leden van CNV Vakmensen, FNV Voedingsindustrie en De Unie hebben het cao-eindbod van Douwe Egberts massaal verworpen. Dat is de uitkomst van ledenvergaderingen die deze week zijn gehouden.

De cao bij Douwe Egberts geldt voor zo’n 4.000 werknemers en verliep al in juni 2018. De leden vallen vooral over het lage loonbod dat hun werkgever voor het eerstkomende jaar in petto heeft. Het bod van 1,8% is veel lager dan de eis van 3,5% van de bonden. Bovendien staat het lage bod niet in verhouding tot de prima cijfers van de koffiefabrikant en is het zelfs lager dan de inflatie.

DE wil minder adv-dagen voor nieuwe werknemers

Een andere doorn in het oog is het plan van Douwe Egberts om flink te snijden in het aantal adv-dagen voor nieuwe werknemers. Een nieuwe fulltimer krijgt volgens het voorstel 12 adv-dagen minder, wat neerkomt op zo’n 5% minder loon. Het betekent dat nieuwe werknemers voor Douwe Egberts een stuk goedkoper worden vergeleken met de huidige werknemers. Zo’n verschil op de werkvloer is zeer onwenselijk, vinden de vakbondsleden. Gelijk werk verdient een gelijk loon.

Nieuwe ledenbijeenkomsten

De vakbonden hebben Douwe Egberts geïnformeerd over de uitslag van de ledenraadpleging. De komende weken bereiden de vakbonden nieuwe bijeenkomsten voor, waar de leden beslissen over het voeren van acties.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid