Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Vakbonden weer in gesprek met Unilever over verkoop Unox

"Unilever heeft een voorstel gedaan waar we vandaag over kunnen praten", zegt Peter de Jong, bestuurder van CNV Vakmensen. Na twee weken van staken en acties gaat CNV Vakmensen samen met FNV weer aan tafel met Unilever over de voorgenomen verkoop van Unox in Oss. De vakbonden eisen behoud van werk, loon en pensioen voor de ongeveer driehonderd werknemers nadat de fabriek is verkocht.

"Het afstoten van activiteiten door Unilever, mag niet leiden tot afbraak van arbeidsvoorwaarden. Unilever bood onvoldoende, dat leidde tot acties", stelt De Jong. CNV Vakmensen wil dat dat er een werkgelegenheidsgarantie voor de betrokken Unox-medewerkers komt na de datum van de overname door Zwanenberg Food Group, en dat Unilever garant blijft staan voor het sociaal plan. Ook moet er een regeling komen om het verschil in pensioenregeling tussen Unilever en de Zwanenberg Food Group te dichten.

"Unilever maakt met de Zwanenberg Food Group goede afspraken over de productie in de toekomst. De medewerkers verdienen het dat er ook goede afspraken komen over de arbeidsvoorwaarden na de overname", aldus De Jong.

De acties bij Unox blijven vooralsnog doorgaan.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid