Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Unilever regelt vervoer naar nieuw onderzoekscentrum in Wageningen

CNV Vakmensen heeft vanmorgen een akkoord bereikt over een sociaal plan voor de ruim 800 werknemers van Unilever in Vlaardingen. “Iedereen kan mee naar het nieuwe onderzoekscentrum in Wageningen. En Unilever zorgt voor een uitgebreid pakket aan regelingen, zoals een verhuisregeling, een reisregeling en meer mogelijkheden om flexibel te werken. Er ligt een degelijk vangnet”, reageert onderhandelaar Peter de Jong van CNV Vakmensen.

Unilever wil de locatie in Vlaardingen in 2019 sluiten en de onderzoeksactiviteiten concentreren in een nieuw onderzoekscentrum in Wageningen. “Een besluit met grote gevolgen voor de werknemers, alleen al vanwege de afstand”, zegt De Jong. “Het is een beslissing van Unilever, dus is het bedrijf ook verantwoordelijk dat het op een zorgvuldige en fatsoenlijke manier gebeurt. Daar hebben we nu met elkaar afspraken over gemaakt. Het belangrijkste is behoud van werk. Voor iedereen die dat wil, is er straks een baan in Wageningen. En als er scholing nodig is voor een nieuwe functie, dan krijgen mensen die.”

Uitgebreide reisregeling

Unilever zorgt daarnaast (vanaf april 2019) vijf jaar lang voor een uitgebreide reisregeling. De Jong: “Unilever regelt bijvoorbeeld collectief busvervoer. Maar de mensen kunnen er ook voor kiezen om met eigen auto te gaan of gratis met het openbaar vervoer te reizen. Ook komen er meer mogelijkheden om thuis te werken, twee dagen per week, zodat een retourtje Wageningen ook niet elke dag nodig is.”

Reistijd

Werknemers voor wie de reistijd te gortig is (een enkele reis langer dan 90 minuten, op basis van de ANWB-routeplanner), mogen het aanbod voor een functie in Wageningen afwijzen. Zij kunnen dan een beroep doen op de vertrekregeling in het sociaal plan. Voor werknemers met een tijdelijk dienstverband en uitzendkrachten zijn aparte afspraken gemaakt.

Leden

De CNV-onderhandelaar bespreekt het akkoord vrijdag 3 februari met de leden. Later in de maand zullen de leden erover stemmen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid