Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Ultimatum aan vleeswarenbedrijf Offerman

Werknemers van vleeswarenbedrijf Offerman komen binnenkort in actie, als het bedrijf geen beter sociaal plan op tafel legt voor de vijftig werknemers die hun baan in Aalsmeer kwijtraken. CNV Vakmensen heeft Offerman een ultimatum gestuurd, dat afloopt op zaterdag 14 december om 24.00 uur.

De listeria-bacterie eist haar tol bij Offerman. Vijftig werknemers in vaste dienst worden direct geraakt, nu de vestiging in Aalsmeer grotendeels is gesloten. “De impact is groot”, zegt onderhandelaar Soraya Faez van CNV Vakmensen. “De mensen hebben zich afgelopen tijd loyaal en flexibel opgesteld en keihard gewerkt op andere locaties, in Ridderkerk en Wijchen. Het minste wat de directie nu voor hen kan doen, is een goed sociaal plan op tafel leggen.”

Onderhandelingen mislukt

Helaas is de praktijk anders. De onderhandelingen over een sociaal plan zijn mislukt, zegt Faez. “Offerman stelt zich zakelijk op en heeft meer oog voor de klanten dan voor de werknemers. Het sociaal plan dat het bedrijf nu aanbiedt, is echt onvoldoende, zeker als je bedenkt wat het voor de werknemers betekent dat ze definitief in een andere vestiging worden geplaatst, met een veel langere reistijd. Offerman wil werknemers nu verplichten om een baan in Ridderkerk te accepteren, als ze binnen een straal van 70 kilometer wonen of een dagelijkse reistijd hebben van minder dan twee uur. En daar staat dan niet eens een financiële compensatie tegenover voor de extra reistijd en reiskosten. Dat is voor ons onacceptabel. De werknemers hebben het eindbod afgewezen en zijn bereid om actie te gaan voeren.”

Ultimatum

In het ultimatum eist CNV Vakmensen dat Offerman met een beter sociaal plan over de brug komt. Faez: “Werknemers die hun baan in Aalsmeer kwijtraken, moeten een half jaar de kans krijgen om op kosten van de werkgever een andere baan in de buurt te vinden. En werknemers die een baan accepteren in Ridderkerk, moeten een financiële compensatie krijgen voor de extra reistijd en reiskosten. Ook mogen ze er niet op achteruitgaan in hun arbeidsvoorwaarden.”

Acties

Als Offerman niet voor zaterdag 14 december om 24.00 uur positief reageert, kan het bedrijf acties verwachten in de vorm werkonderbrekingen of stakingen.
Slagerij met klanten

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting