Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Ultimatum aan transportwerkgevers

CNV Vakmensen heeft vandaag een ultimatum gestuurd aan de werkgevers in de transportsector. Volgens onderhandelaar Tjitze van Rijssel zetten de werkgevers met hun cao-eindbod een grote groep werknemers in de kou. “Door het samenvoegen van twee cao’s worden duizenden werknemers gedupeerd. Dat accepteren wij niet.” Het ultimatum loopt af op dinsdag 25 april.

De werkgevers presenteerden op 8 maart een cao-eindbod voor de 140.000 werknemers in de transportsector. Hierbij worden twee cao’s samengevoegd: die van TLN en KNV. “Bij de laatste groep, met zo’n 40 bedrijven en in totaal 8.000 werknemers, zit de pijn”, zegt Van Rijssel. “De KNV-cao kent een aantal sociale bepalingen. Denk aan extra vrije dagen en adv-dagen en aan vrijstellingen voor nachtwerk en overwerk voor oudere werknemers. Die regelingen dreigen ze nu kwijt te raken. Vooral de oudere werknemers, die jarenlang keihard hebben gewerkt, worden nu in de kou gezet.”

Ledenraadpleging

Vanwege de verschillende gevolgen voor de werknemers, hebben de vakbonden (FNV en CNV) het cao-eindbod aan beide groepen werknemers voorgelegd. De raadplegingen voor de TLN-werknemers lopen nog via het online platform Je Achterban, maar van de KNV-werknemers is wel duidelijk hoe zij erover denken, zegt Van Rijssel. “De KNV-werknemers zijn zeer ontevreden over het eindbod. Als dit verhaal niet van tafel gaat, komen er zeker acties bij een aantal KNV-bedrijven.”

KNV-cao

Tot de KNV-bedrijven horen bijvoorbeeld Van der Lee, Den Hartogh, Van den Bosch, Vos en Albert Keijzer.  

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid