Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Ultimatum aan Suiker Unie

CNV Vakmensen heeft vandaag een ultimatum gesteld aan Suiker Unie. Reden is het uitblijven van een nieuwe cao voor de 780 werknemers. Het ultimatum loopt af op vrijdag 7 juli om 18.00 uur. “Onze leden zijn duidelijk. Als Suiker Unie niet met een goede cao over de brug komt, komen er acties”, zegt onderhandelaar Arjan Baselmans van CNV Vakmensen.

De vakbonden steggelen al maanden met Suiker Unie over een nieuwe cao. Eind mei presenteerde de directie een eindbod met tal van verslechteringen. Tijdens ledenbijeenkomsten afgelopen dagen veegden de werknemers daar de vloer mee aan.

Eindbod moet van tafel

Een heikel punt is de versobering van een regeling die juist bedoeld is om werknemers zo lang mogelijk op een gezonde manier aan het werk te houden. Het gaat om de zogenaamde 80/90/100-regeling voor werknemers vanaf 58 jaar (80% werken, tegen 90% salaris en 100% pensioenopbouw) “Het betekent dat goede regelingen verdwijnen, zonder dat daar iets goeds voor in de plaats komt. Leg dat maar eens uit aan de jongere werknemers. Dit eindbod moet van tafel. Het ligt mijlenver van wat wij willen”, zegt Baselmans.

Ultimatum

In het ultimatum eist CNV Vakmensen een cao met een loonsverhoging van 2,5% per jaar. Verder wil de bond afspraken over de verhouding flex-vast. “Er moet ook meer perspectief komen op vast werk voor flexkrachten die zich al jaren keihard inzetten tijdens de bietencampagne. Suiker Unie moet die inzet belonen”, vindt Baselmans. De bond wil ook, met het oog op de gezondheid van de werknemers, duidelijke afspraken over rustmomenten tijdens de drukke bietencampagne.

Vestigingen

De cao geldt voor 780 werknemers van de Suiker Unie en moederbedrijf Royal Cosun. Het gaat onder meer om der vestigingen in Hoogkerk, Zwolle, Dinteloord en Roosendaal.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid