Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Antwoord op vragen over werk en inkomen
Nieuws

Ultimatum aan Shell

CNV Vakmensen en FNV Procesindustrie hebben Shell een ultimatum gestuurd over de nieuwe cao. Als Shell niet voor donderdag 17 november om 20.00 uur ingaat op de eisen van de werknemers, dan volgen mogelijk acties. Eerder verwierpen Shell-medewerkers een cao-eindbod van de directie.

Het uiterste bod van Shell houdt een loonsverhoging van 1 procent per 1 maart 2016 en 1,25 procent per 1 maart 2017 in. Dat is te weinig, vinden de vakbonden, die in het ultimatum vragen om een loonsverhoging van respectievelijk 1,5 procent en 1,75 procent.

Verbetering koopkracht

Egbert Schellenberg, bestuurder FNV Procesindustrie: “Op de lange termijn schieten de Shell-medewerkers niets op met een eenmalige uitkering bovenop het magere loonbod. Ze werken hard voor het olieconcern, dus daar mag op zijn minst een verbetering van de koopkracht tegenover staan. Wat zij vragen, blijft ruim binnen het door Shell gestelde budget.”

Doorgroeien

Piet Verburg, bestuurder CNV Vakmensen: “In de huidige cao hebben we een speciaal budget waarmee individuele werknemers bij goed functioneren sneller kunnen doorgroeien in hun schaal. Shell wil dit budget halveren, van 2 naar 1 procent. Wij willen dat het budget op peil blijft. Dat is goed voor het perspectief en de doorgroeimogelijkheden van werknemers bij Shell.”

De cao geldt voor 1.800 werknemers.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid