Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Ultimatum aan pluimveeverwerker Storteboom

CNV Vakmensen heeft een ultimatum gesteld aan pluimveeverwerker Storteboom, dat afloopt op zaterdag 21 mei om 12.00 uur. CNV-onderhandelaar Frans van de Veen vindt dat er een beter sociaal plan moet komen voor de 60 werknemers die binnenkort hun baan kwijtraken vanwege de sluiting van de vestiging in Sprundel.

Storteboom wil de vestiging in juli sluiten. De werknemers kunnen mee naar de vestiging in Zeewolde, 130 kilometer verderop. “Voor veel werknemers is dat geen optie”, weet Van de Veen. “Bovendien wil het bedrijf alleen een tijdelijke reiskostenregeling afspreken. Dus dat werkaanbod is op dit moment een wassen neus.”

Beter sociaal plan

Voor de werknemers die toch heen en weer willen gaan pendelen naar Zeewolde, wil CNV Vakmensen een structurele reiskostenregeling, die niet na een aantal jaren wordt afgebouwd. Ook op andere onderdelen moet het sociaal plan een stuk beter. “We willen een betere ontslagvergoeding. En voor de werknemers die ontslagen worden, moet er ondersteuning zijn bij het vinden van een nieuwe baan. Concreet: wij willen per werknemer 3.500 euro voor een outplacement-traject en 1.500 euro voor scholing.”

Ultimatum

Als Storteboom niet reageert voor zaterdag 21 mei om 12.00 uur, komen er acties, voorspelt Van de Veen. “De leden hebben het eindbod unaniem afgewezen en zijn massaal bereid om in actie te komen voor een beter sociaal plan.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid