Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Ultimatum aan Owase-bedrijven in Hardenberg

CNV Vakmensen en FNV hebben een ultimatum gesteld aan de Owase-bedrijven in Hardenberg. Reden is het uitblijven van een goede cao. Het ultimatum loopt af op dinsdag 18 juli om 18.00 uur.

Onder de Owase-cao vallen meerdere Hardenbergse bedrijven, die onderling samenwerken op personeelsgebied. Bekende bedrijven zijn Wavin, BPI Indupac, Schoeller, Future Pipe Industries en Sphere.

Grens bereikt

Volgens CNV-onderhandelaar Jacqueline Twerda is de maat vol voor de doorgaans loyale en nuchtere Hardenbergers. “In de afgelopen tien jaar hebben ze aan koopkracht ingeleverd. Intussen is de werkdruk enorm toegenomen; ze moeten met minder mensen steeds meer doen. Bij de directie krijgen ze geen gehoor; er wordt gewoon niet naar hen geluisterd. Er komt een keer een grens en die is nu bereikt.”
FNV-onderhandelaar Ron Vos: “Werkgevers willen de cao Kunststof en rubber volgen, maar daar hebben wij helemaal niets mee te maken en ook geen invloed op. De mensen hier hebben een eigen OWASE-cao en daarover willen wij nu eindelijk een keer goede afspraken kunnen maken.”

Ultimatum

In het ultimatum eisen de bonden in een eenjarige cao een loonsverhoging van 2,5 procent. Ook moet er een onafhankelijk onderzoek komen naar de werkdruk bij de bedrijven. Er moet concrete afspraken worden gemaakt of en hoe het generactiepact vorm kan krijgen binnen de OWASE-bedrijven. En uitzendkrachten die structureel werk verrichten, moeten een vast contract krijgen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid