Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Voor een rechtvaardige samenleving
Nieuws

Ultimatum aan folderverspreider Spotta

CNV Vakmensen heeft een ultimatum gesteld aan folderverspreider Spotta, nu het bedrijf blijft weigeren om met de bond in gesprek te gaan over een goed sociaal plan voor de werknemers in Apeldoorn. Het ultimatum loopt af op maandag 24 april om 12.00 uur.

“Als we dan nog geen reactie van Spotta hebben, gaan we zelf een folder bezorgen bij de directie. Met de boodschap dat er acties komen”, zegt CNV-onderhandelaar Agostino Di Giacomo Russo.

Spotta weigert gesprek

Spotta, dochterbedrijf van Post NL, wil de vestiging in Apeldoorn eind dit jaar sluiten. De 22 werknemers houden vrijwel allemaal hun baan, maar dan moeten ze wel naar een andere vestiging: in Meppel of Utrecht. CNV Vakmensen wil een goede regeling voor reistijd en reiskosten, een fatsoenlijke vertrekregeling en 3.000 euro voor outplacement. Maar Spotta weigert elk gesprek daarover en houdt vast een eigen deal met de ondernemingsraad, zonder instemming van de werknemers. “Die deal met de ondernemingsraad bestaat voor ons niet, de werknemers zijn daar op geen enkele manier aan gebonden”, zegt Di Giacomo Russo.

Acties op komst

Het ultimatum loopt af op maandag 24 april om 12.00 uur. De CNV-bestuurder kent de actiebereidheid van de werknemers. “Die is honderd procent. De werknemers voelen zich op geen enkele manier gehoord door de directie en zijn zeer actiebereid. Als de directie blijft weigeren, zit ze straks op de blaren. En op een flinke stapel folders, die niet bezorgd gaan worden.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid