Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Voor een rechtvaardige samenleving
Nieuws

Ultimatum aan Eaton over sociaal plan

CNV Vakmensen heeft, samen met FNV, vandaag een ultimatum gesteld aan Eaton (Hengelo). De inzet is tweeledig: een goed sociaal plan én een beter inzicht in de financiële handel en wandel van het bedrijf. “De werknemers hebben de laatste jaren zoveel veranderingen meegemaakt, dat ze het vertrouwen in de concern-leiding kwijt zijn”, zegt Frans ten Broeke, onderhandelaar van CNV Vakmensen.

Bij de Hengelose vestiging van Eaton, onderdeel van een groot Amerikaans concern, werken ruim 600 mensen. Het bedrijf wil een relatief kleine reorganisatie doorvoeren (waarbij ongeveer 15 arbeidsplaatsen zullen verdwijnen), maar heeft zich volgens Ten Broeke verkeken op het massale verzet hiertegen. “De afgelopen jaren zijn er aan de lopende band directiewisselingen geweest. Dat gaf veel onduidelijkheid en besluiteloosheid. De ene keer ging de koers rechtsaf, de andere keer linksaf. De mensen hebben het gevoel dat ze pionnen zijn, en hebben grote zorgen over het verschuiven van hun werkgelegenheid naar bijvoorbeeld Oost-Europa.”

Niet gerust

Directie en concern-leiding hebben de werknemers tijdens personeelsbijeenkomsten verzekerd dat de vestiging in Hengelo ‘excellent’ is en toekomst heeft, maar volgens Ten Broeke zijn de werknemers er niet gerust op. “Ze geloven het gewoon niet meer.”

Ultimatum

Het ultimatum loopt af op vrijdag 2 december om 9.00 uur. In het ultimatum eisen de bonden:
  • Een goed sociaal plan voor werknemers die hun baan kwijtraken. Dit sociaal plan moet ook als basis dienen voor toekomstige reorganisaties.
  • De mogelijkheid voor de ondernemingsraad om een financieel deskundige in te schakelen, die meer inzicht krijgt in de financiële stromen van de Hengelose vestiging.

Ledenvergadering

Vanmiddag organiseerden de bonden een ledenvergadering om de laatste ontwikkelingen en mogelijke actievormen te bespreken.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid