Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Ultimatieve brief aan Cargill

Vakbonden CNV Vakmensen en FNV hebben vandaag een ultimatieve brief gestuurd aan voedingsmiddelenproducent Cargill. Met de brief willen de bonden Cargill aansporen om alsnog een nieuwe cao af te sluiten en hiermee acties van werknemers te voorkomen.

“De werknemers zitten al sinds juli zonder cao”, zegt Michiel Wallaard, onderhandelaar van CNV Vakmensen. “We zijn op allerlei manieren bereid geweest tot compromissen, maar dat is niet gelukt. De onderhandelingen zijn vooral door de halsstarrige opstelling van de directie gestrand. De werknemers zijn het zat en zijn bereid om actie te voeren voor een goede cao.”

Ultimatieve brief

In de ultimatieve brief eisen de bonden een eenjarige cao, met onder meer een loonsverhoging van 3 procent en een verbeterde regeling voor oudere werknemers. Jos Hendriks, onderhandelaar FNV: “Cargill schept het beeld alsof het niet goed gaat met het bedrijf, maar het tegendeel is waar. Daarnaast zegt Cargill dat de ouderenregeling voor extra kosten zal zorgen, maar ook hiervan hebben we aangetoond dat dit feitelijk niet juist is.”

De ultimatieve brief geldt als een ‘voorultimatum’. Als Cargill hier niet op reageert vóór maandag 14 november 18.00 uur, zullen de bonden een ultimatum stellen.

Over Cargill

Het Amerikaanse Cargill is wereldwijd het grootste bedrijf in de agribusiness. Bij de Nederlandse vestigingen van Cargill vallen ruim 600 werknemers onder de cao (in Sas van Gent, Rotterdam, Bergen op Zoom, Amsterdam en Swalmen).

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid