Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Toch nog cao voor Jumbo-distributie

Het is toch nog gelukt om een cao voor de distributeurs van Jumbo boven tafel te krijgen. De voor de komende dagen aangekondigde acties zijn daarmee van de baan.

De Jumbo-directie heeft alsnog de handtekening gezet onder het op 15 maart gesloten akkoord. De cao gaat in op 1 april en is één jaar geldig.

In de komende maanden wordt nog onderzocht of er verschillen zijn tussen de beloning bij Jumbo-logistieke en andere supermarktdistributeurs. Vakbonden en Jumbo streven hierbij naar een duurzame loonkostenontwikkeling die goed is voor de medewerkers en voor Jumbo.

Gelijk werk gelijk loon

In de nieuwe cao erkent Jumbo dat uitzendkrachten hetzelfde loon en andere directe arbeidsvoorwaarden verdienen als vaste werknemers.

Jongeren eerder als volwassenen beloond

De circa 3.000 werknemers voor wie de cao geldt, krijgen een loonsverhoging van 1,75 procent. Bestuurder Kitty Huntjens van CNV Vakmensen vindt het daarbij winst dat voor jongere werknemers al vanaf 22 jaar het volwassen loon zal gelden.

Gezond met pensioen

Een andere verbetering is dat werknemers al vanaf 61 jaar vrije tijd kunnen ruilen voor geld. "Het werken in de distributiecentra is fysiek zwaarder dan de gemiddelde baan. Met deze afspraak zorgen we ervoor dat de meesten op een gezonde manier kunnen doorwerken tot hun pensioen", stellen bestuurders van betrokken vakbonden.  

Acties loonden

Eind februari voerden de werknemers van de distributiecentra in Beilen, Breda, Elst, Raalte, Veghel en Woerden nog actie voor een goede cao. De dreiging van acties heeft volgens CNV Vakmensen er duidelijk toe bijgedragen dat er op 22 maart alsnog een akkoord ligt.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid