Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Toch goed sociaal plan bij Solidus Solutions

De voorgenomen sluiting van verpakkingsfabriek Solidus Solutions in Bergen op Zoom krijgt een beter einde dan de directie eerst wilde. CNV Vakmensen wist dinsdag 28 maart een beter sociaal plan te bereiken voor 83 werknemers die hun baan verliezen.

De voorgenomen sluiting van verpakkingsfabriek Solidus Solutions in Bergen op Zoom krijgt een beter einde dan de directie eerst wilde. CNV Vakmensen wist vandaag een beter sociaal plan te bereiken voor 83 werknemers die hun baan verliezen. Bestuurder Arjan Huizinga is ingenomen met de uitkomst, vooral omdat de werknemers een goede begeleiding krijgen naar ander werk. 

Scholing

Huizinga: “Vanmiddag raakten we het eens met de directie over aanvullende afspraken bovenop het landelijke sociaal plan. Het huidige sociaal plan wordt verlengd tot 31 december. Alle werknemers worden op dezelfde datum boventallig verklaard zodat ze gelijkwaardig een beroep kunnen doen op het sociaal plan. Elke medewerker krijgt 3.000 euro budget voor aanvullende scholing en voor het ontslagen personeel geldt een reële ontslagvergoeding.”

Verder is afgesproken dat werknemers vrijwillig kunnen kiezen voor een baan in de Solidus Solutions-vestiging in het Belgische Hoogstraten. Dat laatste was lange tijd het grootste pijnpunt in het dossier. Werknemers werden verplicht in Hoogstraten een baan te accepteren, zonder baangarantie.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid