Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Tijd dat metaalwerkgevers de stilte verbreken

De metaalacties waren een groot succes: ruim 2500 werknemers uit de metaalbranche hebben vrijdag 12 juni actie gevoerd voor een betere cao. Dit waren medewerkers van Nedcar, DAF, Polynorm en Fokker. Ook waren er regionale acties in Nijmegen, Emmen en Alblasserdam.

Vice-voorzitter CNV Vakmensen Piet Fortuin: “Dit is wederom een duidelijk signaal aan de werkgevers van FME, FWT en metaalunie. Werknemers verdienen meer zeggenschap over hun werktijden, meer aandacht voor scholing en een loonsverhoging van drie procent. Het wordt tijd dat werkgevers de stilte verbreken en de onderhandelingen weer openen. Tot dat moment aanbreekt gaan wij door met de acties. Voor de komende week gaan we Friese metaalsector en landelijk de installatietechniek en liftenbranche in staking”

Zo snel mogelijk weer aan tafel

Ook werkgevers denken er inmiddels zo over. Zo stelde Wim van de Leegte, directeur VDL, vanmiddag toen hij 300 vakbondsleden toesprak bij een werkonderbreking bij de Nedcar-fabriek: “Wat mij betreft moet het eindbod dat is gedaan zo snel mogelijk van tafel. Hier ga ik mij persoonlijk voor inzetten.” CNV Vakmensen juicht deze toezegging toe.

Wat wij willen: cao's moderniseren zonder inleveren

CNV Vakmensen is voorstander van de modernisering van cao's, maar ziet dat bij werkgevers vooral oude denkbeelden over controle overheersen. "Werkgevers moeten goed beseffen dat uitbreidingen van de cao een directe reactie zijn geweest op misstanden die in de sector hebben plaatsgevonden. Dat was toen nodig. Wij zien nu dat werknemers meer flexibiliteit nodig hebben", aldus Fortuin. Door de veranderde economie werken meer mensen én combineren zij hun werk meer met andere taken. Zorg en kinderopvang zijn duur, dus moet een werknemer het werk kunnen aanpassen op bijvoorbeeld de zorg voor kinderen, mantelzorg en het werk van je partner. Dit geldt ook voor je loopbaan: de tijd dat je na het doorlopen van een beroepsopleiding veertig jaar hetzelfde werk bij dezelfde werkgever deed is voorbij. Door ICT, robotisering en andere innovaties verandert de rol van de werknemer sterk in de metaalsector. Fortuin: "Wij vinden het daarom rechtvaardig dat werknemers in deze sector de middelen krijgen om zich hierop voor te bereiden. Daar is tijd en geld voor nodig. Werknemers moeten zelf kunnen beslissen wanneer en hoe ze deze inzetten."
 
Lees meer informatie over de aanstaande acties

Metaal acties

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid