Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Tien dagen partnerverlof in nieuwe cao Unilever

Werknemers bij Unilever krijgen vanaf 1 januari 2019 langer verlof rond de bevalling van hun partner. “Het verlof gaat van twee naar tien dagen en gaat daarmee een stuk verder dan de nieuwe wettelijke regeling”, zegt onderhandelaar Jeroen Warnaar van CNV Vakmensen. De verlofregeling geldt ook voor bijzondere situaties, zoals adoptie of de geboorte van een kind in een relatie tussen twee vaders of twee moeders.

Dat is een van de opvallende zaken in de nieuwe cao bij Unilever, waarover CNV Vakmensen een resultaat heeft bereikt. Het gaat om een eenjarige cao, van 1 juli 2018 tot 1 juli 2019. De cao geldt voor ongeveer 2.000 werknemers. Per 1 oktober 2018 gaan de lonen met 2,5% omhoog.

Meer banen

In de cao is afgesproken dat er 20 extra banen komen in de fabriek van Ben & Jerry’s in Hellendoorn. “Minimaal tien van hen krijgen een vaste aanstelling bij Unilever”, zet Warnaar. “We zijn ook tevreden met de belofte van Unilever om tijdens de looptijd van de cao weer een aantal mensen aan te nemen met een achterstand op de arbeidsmarkt.”

Internationale solidariteit

Voor het eerst maakt Unilever in de cao ook geld vrij voor een vakbondsvoorstel voor internationale solidariteit. Het gaat om een bedrage van 10.000 euro, dat wordt besteed aan een concreet solidariteitsproject om de situatie van werknemers in het buitenland te verbeteren.

Leden

CNV Vakmensen legt het onderhandelingsresultaat komende weken voor aan de leden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid