Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

V&D: Teleurstelling in duizenden hoofdletters

“Het is een teleurstelling in hoofdletters. Duizenden hoofdletters.” Zo reageert bestuurder Martijn den Heijer van CNV Vakmensen op het slechte nieuws van de V&D-curatoren, dinsdagmiddag.

“Het was een lastig te leggen puzzel, dat wisten we. Maar er zouden mogelijk mensen profiteren. Nu profiteert van de duizenden werknemers vooralsnog niemand meer. En dat geldt ook voor heel veel ‘La Place’-personeel.”

De doorstart van V&D-filialen, na het faillissement in december, mislukte vandaag definitief, zo maakten de curatoren bekend. Martijn den Heijer: “Nu resteert voor al die duizenden medewerkers een gang naar het UWV. En dan niet langer voor een verlengd salaris – de overbrugging van de faillissementsperiode – maar voor een WW-uitkering. 70 procent van wat ooit was. En dan, daarna?”

Intens

“Hoewel menigeen graag pocht met de loopbaanmogelijkheden van de gemiddelde detailhandelmedewerker, zal de realiteit voor sommige medewerkers zijn dat ze niet snel aan de bak zullen kunnen. Dat is een hard gelag. Als je daarbij optelt dat sommige mensen bij V&D zich een half of heel leven lang hebben ingezet voor de klant, dan voelt die pijn alleen maar intenser.”

Strohalm

Den Heijer durft in deze situatie eigenlijk niet eens meer te hopen op een andere oplossing. Zoals overname van een deel van de warenhuizen, door een andere partij dan Cool Investments.
“Als je weet hoe ingewikkeld dit allemaal is. Maar goed, elke strohalm telt in zo’n situatie. Mijn vakbond is zo’n strohalm: wij bieden de mensen bij V&D gratis workshops die hen voorbereiden op een andere job of een sollicitatiegesprek. Onze leden kunnen ook juridische bijstand krijgen waar het gaat om het controleren van de uitvoering van faillissement en toekenning van uitkeringen en dergelijke. Het is hard dat er op dit moment niet meer is uit te slepen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid