Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Tegenslag voor werkgelegenheid regio Veenendaal

“Een grote tegenvaller voor de werkgelegenheid in de regio Veenendaal.” Zo duidt bestuurder Henk Jongsma van CNV Vakmensen de aankondiging dat TN Netherlands in Veenendaal 60 van de 285 werknemers ontslaat in de komende maanden.

“CNV Vakmensen gaat op korte termijn met de werkgever om tafel voor de onderhandelingen voor een sociaal plan. Het hoeft geen betoog dat mensen door dit bericht zwaar geraakt worden. We zullen hen dan ook, daar waar mogelijk, van advies dienen.”

Omdat de resultaten in de ‘automotive industrie’ tegenvallen wordt de directie van TN Netherlands gedwongen tot de forse reorganisatie, zo luidt het argument richting vakbonden. TN Netherlands maakt lagers, tandwielen en andersoortige ‘bewegende onderdelen’ die in de automotive branche hun afzet hebben.

Bestuurder Jongsma van CNV Vakmensen wil volgende maand goede afspraken hebben gerealiseerd in het sociaal plan dat de reorganisatie omlijst. Van de 60 arbeidsplaatsen die verdwijnen gaat het om 44 gedwongen ontslagen en 16 arbeidsplaatsen die via beëindiging van tijdelijke contracten of via natuurlijk verloop ophouden te bestaan.

Info-bijeenkomst

De onderhandelingen over dat sociaal plan starten op 1 oktober. Dinsdag 24 september houdt CNV Vakmensen een serie informatiebijeenkomsten voor de werknemers bij TN Netherlands.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting