Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

TechMISSion trekt jonge vrouwen naar bouw en techniek

“We can make it!”, knalt het in felroze vanaf het programmaboekje. De boodschap van de drie jonge vrouwen op de cover is duidelijk: vrouwen en techniek zijn eigenlijk best een logische combinatie. Op dinsdag 15 maart is het weer ‘TechMISSion-dag’, in Bolsward dit keer. Zo’n dertig jonge vrouwen verkennen die dag hun carrière-mogelijkheden in de bouw en de techniek.

De dag is een initiatief van CNV Vakmensen, ROC Friese Poort, Bouwen aan de Bouw en Jorritsma Bouw. “De reacties vorig jaar in Sneek waren zo positief, dat we dit jaar opnieuw een TechMISSion-dag organiseren”, zegt initiatiefnemer Saskia Spaargaren (CNV Vakmensen). “Veel banen in de bouw en in de techniek zijn heel geschikt voor vrouwen. Er zijn zoveel mogelijkheden! Denk aan werkvoorbereiding, begeleiding van klanten, 3D-tekenwerk. Dat willen we graag laten zien.”

Netwerken en verkennen

TechMISSion is vooral bedoeld voor jonge vrouwen (scholieren) die zich oriënteren op een technische baan, maar ook voor vrouwen die op dit moment al een technische opleiding volgen of in de sector werken. In de ochtend volgen de deelnemers workshops bij Stucbouw en kunnen ze speeddaten met werknemers uit de bouw en techniek. In de middag staat een werkbezoek aan drie bedrijven op het programma (Jorritsma, Hochwald en Bos Machines), waar ze een rondleiding krijgen en workshops volgen. Spaargaren: "Ze kunnen die dag netwerken, ervaringen uitwisselen en hun mogelijkheden in de sector verkennen. Scholieren kunnen bijvoorbeeld proberen om contacten te leggen voor een stage. Het is een uitgelezen kans voor vrouwen die willen weten wat er in de technische wereld te koop is."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid