Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Jij bent de baas over je eigen loopbaan
Nieuws

TechMISSion: volop kansen voor vrouwen in bouw en techniek

Meer vrouwen interesseren voor de bouw en de techniek. Dat is het idee achter ‘TechMISSion’, dat inmiddels in Friesland zijn derde editie beleeft. Dit jaar vindt het evenement plaats in Leeuwarden, op dinsdag 21 maart. Zo’n veertig (jonge) vrouwen verkennen die dag hun carrière-mogelijkheden.

De dag is een initiatief van CNV Vakmensen, ROC Friese Poort, Bouwen aan de Bouw en Jorritsma Bouw. “De bouw en de techniek zijn zo veelzijdig. Veel banen eigenlijk heel geschikt voor vrouwen”, zegt Saskia Spaargaren (CNV Vakmensen). “Denk aan werkvoorbereiding, planning, begeleiding van klanten, 3D-tekenwerk. TechMISSion geeft vrouwen een beeld van wat er allemaal mogelijk is.”

Duurzame technieken

TechMISSion is vooral bedoeld voor jonge vrouwen (scholieren) die zich oriënteren op een technische baan, maar ook voor vrouwen die op dit moment al een technische opleiding volgen of in de sector werken. De dag start bij Centrum Duurzaam, waar de deelnemers kennismaken met warmtepompen en andere duurzame technieken. Daarna volgt een rit met een duurzame bus op blauwe diesel – die voor het eerst in Friesland rijdt – naar de Blokhuispoort, waar de deelnemers worden ontvangen door bouwer Dijkstra Draisma en BOEi. “Het is een gevarieerd programma, met workshops, opdrachten en spellen, zoals Wie-is-de-mol-spel. Het wordt weer een leuke dag!”, belooft Saskia.

Deelname gratis

De dag duurt van 9.00 tot 16.00 uur. Deelname aan TechMISSion is gratis, voor jonge vrouwen vanaf 14 jaar.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid