Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Taxichauffeurs krijgen 3% meer loon na staking

De vakbonden hebben vanmiddag een cao-akkoord bereikt met KNV Taxi. De werkgevers in de straattaxi, huisartsenpostvervoer, het leerlingen- en zorgvervoer zijn akkoord gegaan met de eis voor 3% meer loon.

Onderhandelaar Agostino di Giacomo Russo van CNV Vakmensen is tevreden: “Een mooi resultaat dat recht doet aan het vakmanschap van de taxichauffeur.”

Loonsverhoging

Vanochtend werd voor het eerst in de afgelopen 25 jaar door taxichauffeurs gestaakt. Met succes, zo’n 100 chauffeurs verzamelden zich in Heteren waar werkgevers vergaderden over de vastgelopen cao-onderhandelingen. Na afloop van de actie resulteerde overleg tussen vakbonden en KNV Taxi alsnog in een principeakkoord. De chauffeurs krijgen 3% meer loon vanaf 1 januari 2018. De cao geldt vanaf juli 2017 en loopt tot 31 december 2018. Er zijn geen nieuwe afspraken gemaakt over de werktijden. De afspraken hierover in de oude cao blijven in stand.

Taxisector naar een hoger plan

Vakbonden en werkgevers nemen samen de verantwoordelijkheid om de taxisector naar een hoger plan te tillen. Daarbij hoort een fatsoenlijke loonsverhoging. FNV-onderhandelaar Minke Jansma: “Samen met de werkgevers trekken we gezamenlijk op richting de opdrachtgevers in de sector. Zij moeten bij aanbestedingen eerlijke prijzen hanteren, waardoor ook werkgevers en taxichauffeurs een fatsoenlijke boterham kunnen verdienen.”

Leden

KNV Taxi en de bonden zijn tevreden. Het akkoord wordt komende weken positief voorgelegd aan de leden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid