Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Taxichauffeurs deze week naar actiebijeenkomsten

CNV-leden in de taxibranche komen deze week op tien plaatsen in het land bij elkaar om hun mening te geven over het cao-conflict met de taxiwerkgevers (KNV Taxi). De leden besluiten dan of ze in actie willen komen tegen de nullijn die de werkgevers hen in het vooruitzicht hebben gesteld.

Volgens CNV-onderhandelaar Agostino di Giacomo Russo is er een “bizarre situatie” ontstaan. “We dachten voor de zomer, na anderhalf jaar onderhandelen, eindelijk een akkoord te hebben met de werkgevers over een nieuwe cao. Alles stond al op papier. Maar op het laatste moment wilden de werkgevers er geen handtekening onder zetten. In plaats daarvan willen ze nu alleen een eenzijdige verlenging van de huidige cao met een jaar. Zónder loonsverhoging!”

Nullijn is niet te verkopen

De CNV-onderhandelaar kan er niet bij. “Een nullijn is echt niet te verkopen, zeker niet in een tijd waarin de lonen voor veel werknemers flink omhoog zullen gaan. De taxichauffeurs realiseren zich intussen heel goed dat ze er sinds 2014 maar 2% bij hebben gekregen.”

Actiebijeenkomsten

De actiebijeenkomsten vinden plaats op 3 oktober (in Breda, Assen en Utrecht), op 4 oktober (in Meterik, Drachten en Hoofddorp) en op 5 oktober (in Maastricht, Den Haag, Middelburg en Apeldoorn).

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid