Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Stikstof-Remkes geeft bouwsector geen aandacht

Een noodklok luiden is nog een stap te ver. Maar Gijs Lokhorst, bouwbestuurder van CNV Vakmensen, slaat wel de bel: “De commissie Remkes vergeet in haar stikstofaanpak vrijwel geheel om maatregelen te treffen voor de bouwsector. En die moet echt heel snel van het bouwslot af. Anders valt een nieuwe crisis te vrezen.”

Ook vanuit CNV Vakmensen werd het stikstofadvies van de speciale commissie onder aanvoering van oud-minister Johan Remkes (VVD) met belangstelling tegemoet gezien. Alle maatregelen, die vanuit het PAS-regime waren genomen, hadden namelijk ook onnoemelijk veel bouwprojecten en –trajecten op slot gezet. Ze werden tot nader order uitgesteld.

Lokhorst: “En die nader order blijft dus nu uit in dit rapport van Remkes. De commissie komt met ingrijpende oplossingen voor verkeer en landbouw, maar over de bouw staat er weinig in voor de korte termijn. En juist op korte termijn is een oplossing nodig, want de bouwsector is nog maar net opgekrabbeld van de vorige economische crisis. Hiermee staat de volgende crisis als het ware al weer voor de deur.”

Naar Rutte

Lokhorst is van plan om in samenwerking met Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen (CDA) binnenkort op te trekken naar het Torentje van Rutte. “Onze boodschap zal zijn dat de bouwsector van harte bereid is om mee te werken passende maatregelen te treffen die voortvloeien uit de PAS-opdracht. Maar de marges in de bouwsector zijn nog zó dun dat al die extra investeringen niet alleen door deze sector kunnen worden gedragen. Hier moet in breder verband een bijdrage worden geleverd. Anders komt de werkgelegenheid in gevaar. Dan gaat het opnieuw de verkeerde kant op.”
Metselaar metselt muur

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting