Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Staking tegen wegwerpgedrag Engie

CNV Vakmensen staakt vrijdag 8 april voor de zesde achtereenvolgende keer bij Engie (Noord). De staking dient als verzet tegen het werpwerpgedrag van de werkgever jegens 65 personeelsleden die op straat zijn gezet.

Verslaafd aan winst en flex

Al vijf dagen werd actie gevoerd tegen het ontslag van 65 werknemers bij Engie, tot voor kort Cofely. Vakbonden CNV Vakmensen en FNV trekken gezamenlijk op tegen dit onterecht lijkende ontslag. Onterecht omdat vrijwel per omgaand het werk werd overgenomen door uitzendkrachten. Waarmee de omschrijving 'kille bezuininiging' ineens de enig juiste lijkt te zijn.

Wegwerpproduct

Wilko van Niejenhuis, bestuurder van CNV Vakmensen: ‘Het is alsof de tijd is teruggedraaid. Werknemers worden als wegwerpproduct benut. Werkgever Engie toont geen enkele waardering naar z’n mensen. Die worden gewoon kil naar de wetgever geschoven voor een wettelijke transitievergoeding en daarmee basta. CNV Vakmensen staat voor de menselijke maat. En dus staan we vrijdag opnieuw pal, tegenover deze werkgever.’

De medewerkers van Engie vragen een keuze hoe het ontslag eindigt, hulp bij het vinden van een nieuwe baan, bij- en omscholing en een nette ontslagvergoeding om vanuit de WW richting een nieuwe werkgever te gaan. Engie, een technisch dienstverlener, is een financieel gezond bedrijf, een wereldspeler met een gerealiseerde omzet van 15,7 miljard euro in 2014. Al eerder hebben de werknemers van Engie Noord hun werk vijf dagen neergelegd voor een fatsoenlijk sociaal plan.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid