Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Staking streekvervoer wordt weekendstaking

De staking in het Openbaar Vervoer wordt een weekendstaking. Althans, de komende twee weken. Niet aankomende dinsdag en donderdag wordt er gestaakt op stallingen, maar pas op zaterdag 19 mei. En ook de week erna verschuift de staking naar het weekeinde.

“Onze leden willen die duizenden examenkandidaten niet lastig vallen met onze grieven ten aanzien van de werkdruk in het OV. De scholieren hebben zelf even voldoende werkdruk”, verduidelijkt cao-onderhandelaar Hanane Chikhi.

Heel etmaal

Het verschuiven van de estafettestaking naar de zaterdag betekent wel tegelijkertijd dat zaterdag 19 mei een 24 uurs-staking wordt. Tussen 00.00 en 24.00 uur wordt er in bepaalde regio’s geen openbaar vervoer geregeld. “We geven nog niet prijs welke stallingen zaterdag – of de zaterdag daarna – aan de beurt zijn. We willen voorkomen dat werkgevers vervangend personeel arrangeren”, aldus Chikhi.

Geen goede uitnodiging

Tegelijkertijd hoopt Chikhi dat de aanhoudende staking werkgevers eens te meer zal aanzetten tot een goed cao-bod: “Werkgevers claimen dat ze vakbonden al weer aan de onderhandelingstafel hebben uitgenodigd. Dat is echter niet waar. Want het aanbod waarmee ze ons uitnodigden was volstrekt niet voldoende om ook daadwerkelijk op die uitnodiging te kunnen ingaan.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid