Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

“Staking openbaar vervoer opnieuw groot succes”

In verschillende regio’s van Nederland hebben werknemers in het openbaar vervoer vandaag opnieuw actie gevoerd. Sinds 30 april zijn er vijf volle dagen gestaakt door leden van CNV Vakmensen, maar er is nog geen uitzicht op een akkoord of nieuw overleg met de werkgevers.

Volgens actiecoördinator Marco Hietkamp van CNV Vakmensen bleven vanochtend honderden bussen opnieuw in de stalling. Aan de estafette staking vandaag werd deel genomen door vakbondsleden in Utrecht (Keolis), Groningen (Qbuzz), Drenthe (Qbuzz en CTS), het Gooi (Connexxion) en West-Brabant (Arriva).

“Er bestaat nog steeds veel draagvlak voor de acties, nieuwe leden schrijven zich aan de poort in, en chauffeurs zeggen dat zij doorgaan tot er een behoorlijke cao is’’ aldus Hietkamp. Dit blijkt ook uit het stakingspercentage van vandaag, 90% van alle bussen in het estafettegebied bleven in de stalling. ’’Onze leden vinden het niet meer dan redelijk dat er goede afspraken komen over normale pauzetijden en over de werkdruk’’.

De vakbondsleden hebben rekening gehouden met de eindexamens en leerlingen ontzien, door de afgelopen weken op zaterdag te staken. Nu deze bijna voorbij zijn, zullen de stakingen zich weer verplaatsen naar doordeweekse dagen. Als er geen cao akkoord komt zal het CNV op donderdag 31 mei opnieuw staken.

Lees meer over de OV-acties >

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid