Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Staking dreigt bij Rutgers Resins Uithoorn

Wegens het uitblijven van een goed sociaal plan dreigt een staking bij chemisch bedrijf Rütgers Resins in Uithoorn. De directie is voornemens om het bedrijf volgend voorjaar te sluiten. CNV Vakmensen heeft de directie vanochtend een ultimatum gesteld. Vóór maandag 17 juni om 12.00 uur moet de onderneming over de brug komen.

De medewerkers van Rütgers Resins wezen massaal het voorstel van hun werkgever af. Jolien Dekker, bestuurder CNV Vakmensen: “Het is bedroevend om te merken dat de werkgever maar net iets meer dan het wettelijke verplichte over heeft voor de medewerkers die vaak jarenlang hun beste krachten hebben gegeven aan dit bedrijf. Ze moeten sluiten; niet omdat er geen werk is, maar omdat de Noordhollandse vestiging voor het moederbedrijf Rain Carbon niet voldoende oplevert. Het lijkt er nu op dat de medewerkers zonder meer worden afgedankt.”

Bij Rütgers Resins moet ook nog een nieuwe cao voor het jaar 2019 worden afgesloten. Binnen die nieuwe cao bood de werkgever 0% loonstijging. Jolien Dekker: “Voor werknemers was dat reden om in het ultimatum dan maar meteen de looneis van 5% neer te leggen.”

Volgens Dekker is de actiebereidheid onder de medewerkers groot “omdat er ogenschijnlijk toch niets meer te verliezen valt.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting