Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Staking bij Engie Noord verlengd

De staking op de meerderheid van de acht vestigingen van Engie Services Noord (voorheen Cofely) is verlengd tot en met vrijdag 27 mei.

De werknemers voeren actie voor een beter sociaal plan voor de 65 werknemers die hun baan zijn kwijtgeraakt. Een retourtje naar het hoofdkantoor in Parijs leverde gisteren geen enkele toezegging op. Wilko van Niejenhuis, bestuurder van CNV Vakmensen: "Het is volstrekt onbegrijpelijk waarom dit allemaal zo lang duurt. Het wordt tijd dat Engie haar energie steekt in het gezond houden van de onderneming. Deze houding draagt daar totaal niet aan bij. Wat nu nodig is, is een goed sociaal plan voor deze mensen."

Verstoppertje

Marijke Eggengoor, bestuurder FNV Metaal: "Na de toezeggingen door de CEO in Brussel voor een beter sociaal plan voor 65 ontslagen medewerkers, wilden we in Parijs de afspraken verzilveren. Helaas speelde de CEO van de Engie-groep in Parijs verstoppertje en kwam niet tevoorschijn. Maar ons doel is duidelijk: wij willen blijven praten over oplossingen voor deze groep mensen in de vorm van een goed sociaal plan. Engie negeert haar eigen mensen en stelt zich daarmee buitengewoon hard op. Praten leidt tot oplossingen en dat mag toch van deze werkgever verwacht worden die zichzelf ‘sociaal’ noemt. Wij willen natuurlijk geen Franse toestanden, maar dan moet Engie Services het gesprek wel willen aangaan en hun gemaakte beloftes uit Brussel nakomen."

Gelijke rechten

De stakingen bij Engie Services Noord gaan al over de tien dagen heen. In het sociaal plan wordt onderscheid gemaakt op leeftijd. Een 59-jarige ontslagen werknemer is nu beter af dan een 63-jarige en dat is onacceptabel. De FNV eist gelijke rechten voor iedereen. Marijke Eggengoor: ‘Daarnaast blijven we mensen oproepen om hun ontslag door het UWV te laten toetsen, want wij verdenken Engie Services er ook van dat het afspiegelingsbeginsel niet goed is toegepast.’

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid