Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Staking bij AFP is volgende cao stap

‘Inpakker’ AFP moet uitpakken met een goede nieuwe cao. Om dat te bewerkstelligen wordt het werk bij inpakfolieproducent AFP in Apeldoorn maandag 4 maart neergelegd. CNV Vakmensen roept de leden die dag op tot staking om het langlopende cao-conflict daarmee tot een einde te dwingen en de AFP-directie weer aan de onderhandelingstafel.


 “Een goede loonsverhoging en een betere bedrijfscultuur zijn de onderliggende eisen”, zo beschrijft stakingsleider Agostino di Giacomo Russo de ontstane situatie in het Ugchelense bedrijf. Volgens hem is het hard nodig dat de bedrijfscultuur bij AFP een twist krijgt. “De mensen daar willen terecht dat hun inzet goed wordt gewaardeerd.”

Al sinds maart onderhandelt CNV Vakmensen met Apeldoorn Flexible Packaging over een nieuwe cao. Dat traject liep vast met een eindbod van AFP dat niet verder reikte dan 4 procent loonsverhoging in 2 jaar. CNV vakmensen verlangt minstens 3,5 procent in een jaar.

Prachtig

“AFP noemt zichzelf een prachtig bedrijf met bijzondere producten”, zo stelt Di Giacomo Russo. “Dat doen vooral werknemers lijkt me. Dan mag de beloning daar ook naar zijn.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting