Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Staken levert fors op bij Owens-Illinois

Staken bij potten en flessenfabriek Owens Illinois in Maastricht en Leerdam heeft 700 werknemers 3,5% meer loon opgeleverd. De acties van de werknemers, die ook een kort geding opleverde, dwongen het Amerikaanse Fortune500-bedrijf Owens Illinois tot een beter cao-bod. Op 23 maart is een onderhandelingsresultaat bereikt door CNV Vakmensen en FNV.

De nieuwe cao gaat in op 1 april 2020  in en loopt door tot 31 maart 2022. Per 1 februari 2021 krijgen medewerkers er 2% loon bij. Op 1 januari 2022 komt daar nog eens 1,5% loon bij. Het onderhandelingsresultaat wordt door de bonden nu voorgelegd aan de leden.
De acties in Leerdam en Maastricht zijn vooralsnog opgeschort in afwachting van die ledenraadpleging.

Pensioenpremieverhoging volledig vergoed

Ook de premieverhoging van het pensioenfonds wordt volledig vergoed door Owens-Illinois. Bestuurder Agostino di Giacomo Russo van CNV Vakmensen is ingenomen met de uitkomst: "Met dit nieuwe cao-bod kunnen werknemers bij Owens-Illinois uit de voeten. Zeker als we de compensatie voor de verhoogde pensioenpremie vanuit werkgever erbij optellen. En die compensatie van de verhoogde pensioenpremie was een belangrijke uitkomst in de heksenketel die het pensioenstelsel momenteel is qua dekkingsgraden en premiehoogte. Samen met de loonsverhogingen komt er in totaal zo’n 5% bij."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting