Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Staken bij Tata lijkt onvermijdelijk

Een staking lijkt onvermijdelijk bij staalproducent Tata Steel in IJmuiden. Donderdag 4 juni komen de leden van CNV Vakmensen bij het bedrijf bijeen in een zogenaamde driekwartvergadering. Vakbondsbestuurder Peter Böeseken heeft weinig aarzeling over de te verwachten uitkomst: “Die beslissen om te gaan staken, dat kan haast niet anders. De boosheid over de hoge bazen is zó groot.”

Die hoge bazen zijn dan de directieleden in India en de Europese directeur Henrik Adam. Die beslisten onlangs om de in Nederland zeer gewaardeerde Tata-directeur Theo Henrar aan de kant te schuiven. Böeseken: “En juist Henrar stond pal voor de ijzersterke positie van de fabriek in IJmuiden en de werkgelegenheid daar.”

Minister

De bestuurder van CNV Vakmensen concludeert dat een door vakbonden gesteunde staking (statutair bekrachtigd door die driekwartvergadering) nu erg voor de hand ligt omdat immers ook minister Wiebes van Economische Zaken al aangaf erg ongelukkig te zijn met de gang van zaken bij Tata Steel. “De vrees voor verlies van werkgelegenheid door verkeerde beleidskeuzes door de Tata-directie is op alle fronten groot en lijkt terecht”, zo stelt Peter Böeseken.

Als de leden op 4 juni inderdaad beslissen tot staking dan stelt CNV Vakmensen Tata Steel vervolgens een ultimatum. Als Tata Steel daar niet in positieve zin op reageert, dan zijn stakingen bij alle vestigingen van Tata Steel in Nederland aan de orde.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting