Jongeren
Uit de schoolbanken: stage lopen
Welke rechten en plichten heb je als stagiair?
Nieuws

Stagepluim: origineel bedankje voor stagebedrijf

De 19-jarige Isis van Laren, kapster in opleiding, heeft de allereerste ‘Stagepluim’ van Nederland uitgedeeld. Aan het bedrijf waar ze met veel plezier stage liep: Nicoliens Haarmode in Brummen.

De Stagepluim is een initiatief van CNV Vakmensen. “Stagiairs kunnen hiermee op een originele manier hun stagebedrijf bedanken”, zegt vakbondsconsulent Souleiman Amallah. “Na afloop van hun stage kunnen ze op onze Stagepluim-pagina vertellen wat ze van de stage vonden. Er rolt dan een fraaie Stagepluim uit, die ze dan persoonlijk aan hun stagebegeleider kunnen geven, mailen of opsturen. Het is een sympathieke manier om nog even van je te laten horen en je visitekaartje achter te laten. Wie weet wat dat nog eens oplevert. We verwachten dat veel stagiairs hier gebruik van gaan maken.”

Veel geleerd

Isis vindt het leuk om de eerste te zijn die een Stagepluim uitdeelt. “Ik heb veel geleerd bij Nicoliens Haarmode. Bijvoorbeeld hoe je contact maakt met klanten, welke vragen je stelt, hoe je een gesprek op gang houdt. Dat vond ik namelijk best moeilijk, ik ben van mezelf niet zo’n sociaal type die makkelijk praat. Ik heb echt moeten leren om die muur bij mezelf te doorbreken. Van Nicolien en de andere collega’s kreeg ik dan tips hoe ik dat het beste kon doen.”

Isis zit nu in het tweede jaar van haar opleiding en loopt stage bij Beautysalon Trendlines in Apeldoorn. “Ook leuk trouwens, die krijgen van mij straks vast ook een pluim. In juni ben ik klaar met mijn opleiding bij ROC Aventus. Ik weet al wat ik daarna ga doen: de Kinki Academy in Amsterdam. Ik wil daar heel graag aan de slag met creatieve en alternatieve kapsels.”

Stagelijn

De vandaag gelanceerde Stagepluim is onderdeel van de Stagelijn van Probeer-de-Bond (een initiatief van CNV Vakmensen, gericht op jongeren). Souleiman: “Bij de Stagelijn kunnen scholieren terecht voor vragen over hun stage, bijvoorbeeld hoe je een gesprek met een stagebedrijf voert, waar je op moet letten bij een stagecontract en hoe het zit met stagevergoedingen.”
Stagepluim

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid