Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Spaarplan ontwikkeling bij Rabo past in CNV-visie

“Het ontwikkelbudget dat we hebben afgesproken voor Rabo-medewerkers past in de visie van CNV Vakmensen om mensen de kans te bieden om te groeien. Te groeien in huidige functie of richting nieuwe baan. Dàt en de loonstijging maakt dat ik dit akkoord zonder aarzeling voorleg aan mijn leden”, stelt onderhandelaar Roderik Mol van CNV Vakmensen.

De onderhandelingen over een nieuwe cao waren moeizaam vanwege de situatie waarin de Rabo-bank verkeert – ruim 12.000 medewerkers verliezen hun baan. Mol: “We moesten dus onderhandelen over afspraken die zowel de blijvers als de vertrekkers ten goede zouden komen en recht moesten doen. Ondanks de smalle financiële marges is dat gelukt. We hebben de nullijn achter kunnen laten en voor 2017 en 2018 een eenmalige uitkering geregeld van 1 procent. In 2019 en 2020 volgen structurele loonverhogingen van jaarlijks 1 procent.”

‘Spaarplan ontwikkeling’

Voor de mensen die bij Rabo blijven is daarnaast vooral het ontwikkelbudget van belang. CNV Vakmensen heeft met de Rabo geregeld dat in 2017 en 2018 per medewerker 1.500 euro wordt uitgetrokken om hem/haar de ruimte te bieden voor een (aanvullende) opleiding. In de jaren daarna is het budget jaarlijks 1.000 euro. Die opleiding mag zowel richting huidige als nieuwe baan.
Roderik Mol spreekt graag van een ‘spaarplan ontwikkeling’ in dat verband: “Dit ontwikkelbudget is helemaal nieuw bij de Rabo. Het komt bovenop de reeds bestaande faciliteiten. Maar CNV Vakmensen acht dit cruciaal voor de werkelijke ontplooiing van werknemers. Door een substantieel persoonlijk budget ontstaat daadwerkelijk de ruimte en durf om eens iets heel anders te doen. En regisseur te worden van je eigen loopbaan.”

Voor de duizenden medewerkers die de Rabo-organisatie moeten verlaten is een sociaal plan afgesproken. De ontslagvergoedingen die daarbij horen komen ruim uit boven de wettelijke transitievergoeding. Mol: “Omdat het oude sociaal plan verliep en juist nu zoveel ontslagen op de rol staan was dit sociaal plan cruciaal voor duizenden medewerkers. We hebben er een goede afspraak van gemaakt, bezien in het licht van de situatie van de bank.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid