Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Sociaal plan voor werknemers Klaverblad Verzekeringen

Een op de vier werknemers van Klaverblad Verzekeringen moet de komende tijd op zoek naar een andere baan. Ze kunnen daarbij rekenen op een goed sociaal plan, verzekert onderhandelaar Jolien Dekker van CNV Vakmensen. “Klaverblad neemt zijn zorgplicht voor de werknemers gelukkig serieus.”

De verzekeraar uit Zoetermeer (450 werknemers) maakte enkele maanden geleden een forse reorganisatie bekend. Die kost waarschijnlijk een kwart van de ‘klaverblaadjes’, zoals veel werknemers zichzelf noemen, hun baan.

Loopbaanadvies en scholing

“Op dit moment is nog niet zeker wie precies zijn of haar baan kwijtraakt”, zegt Dekker. “We hebben nu in het sociaal plan afgesproken dat alle mensen die het risico lopen hun functie te verliezen, gebruik kunnen maken van een loopbaanadviestraject en/of scholing. Daarvoor is per persoon een bedrag beschikbaar. Dat budget wordt verhoogd wanneer de werknemer op een later moment ook daadwerkelijk boventallig wordt.”

Vergoeding

Gedurende de herplaatsingsperiode – afhankelijk van de lengte van het dienstverband is die twee tot acht maanden – kan de werknemers zich volledig richten op outplacement en ontwikkeling. Het salaris wordt in die periode doorbetaald. Bij vertrek krijgt een werknemers een vergoeding mee, die ruim boven de wettelijk verplichte vergoeding ligt.

Betrokken

Dekker: “Voor de mensen die werken bij Klaverblad is de reorganisatie hard aangekomen. Dit sociaal plan kan dat natuurlijk niet wegnemen. Maar het is wel duidelijk dat Klaverblad tot op het laatst de zorgvuldige en betrokken werkgever wil blijven die het altijd was.”

Leden

Het sociaal plan geldt voor drie jaar. Het akkoord is nu met een positief advies voorgelegd aan de leden van CNV Vakmensen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid