Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Sociaal plan voor werknemers Joh. Enschede

Er is alsnog een akkoord over een sociaal plan voor 150 werknemers van drukkerij Joh. Enschedé in Haarlem. Vorige week liep de spanning nog op, omdat de directie geen geld op tafel wilde leggen voor een goed sociaal plan. Deze week zijn vakbonden (CNV Vakmensen en FNV Media & Cultuur) en directie er alsnog uitgekomen; de leden zijn akkoord.

De Haarlemse drukkerij, die een geschiedenis heeft van ruim 300 jaar, sluit in de loop van dit jaar de bankbiljetten-divisie (150 werknemers). Na de sluiting bestaat Joh. Enschedé alleen nog uit ‘Stamps’, waar onder andere postzegels en visa worden gemaakt. Daar werken dan nog ongeveer 60 mensen.

Sociaal plan

De werknemers die dit jaar hun baan kwijtraken, krijgen een ontslagvergoeding mee van 1,5 keer de transitievergoeding. Daarnaast is er voor elke werknemer ook 2.000 euro beschikbaar voor outplacement en scholing. Het sociaal plan geldt voor twee jaar en geldt zonodig ook voor de werknemers van Stamps.

Had zo niet gehoeven

“Goed dat we er toch uitgekomen zijn, maar wel jammer dat het allemaal zo moeizaam ging. Dat had niet gehoeven”, vinden onderhandelaars Dolf Polders (CNV Vakmensen) en Elles Janbroers (FNV Media & Cultuur). “Daarbij blijft het natuurlijk ontzettend spijtig dat een bankbiljettenbedrijf met zo’n lange geschiedenis, mede door het rigide aanbestedingsbeleid van onze eigen regering, ter ziele gaat.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid