Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Sociaal plan voor Makro

CNV Vakmensen heeft een sociaal plan gesloten met Makro. De gemaakte afspraken bieden lucht bij nare exitroute.

“Het is niet prettig om ontslag aangezegd te krijgen. Dan is het juist van belang dat er een vangnet ontstaat in de vorm van een sociaal plan. Dat laatste hebben we met Makro kunnen afspreken. Het levert de mensen die ontslagen worden een redelijk vergoeding op voor het leed en begeleiding naar ander werk.” Bestuurder Michiel Wallaard van CNV Vakmensen snapt dat de mensen bij Makro vandaag het sociaal plan omarmen dat eerder met de werkgever overeen is gekomen.

Minder karig

Er is voor de mensen die ontslag krijgen bedongen dat ze een ontslagvergoeding volgens kantonrechtersformule krijgen. “Die is beduidend minder karig dan de algeheel geldende transitievergoeding. Die ontslagvergoeding wordt aangevuld met de outplacementbegeleiding door Makro en geld voor omscholing. Dat alles maakt de bittere pil wat zoeter”, aldus Wallaard.

Voor hem als vakbondsbestuurder telt nog een ding: “Makro heeft bij deze ontslagronde ingezien dat zo’n forse ingreep niet kan zonder dit te overleggen met de vakbond. Ik zie dat als winst in de verstandhouding tussen werkgever en zijn personeelvertegenwoordigers, waaronder de vakbond.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid