Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Sociaal plan bij glassmelter na week staken

Het personeel van de glassmelterij van Owens Illinois in Schiedam wordt gecompenseerd voor het feit dat ze dit najaar zonder baan komen te zitten.

Na ruim een week staken sloot CNV Vakmensen maandag 20 maart alsnog een onderhandelingsresultaat met de directie over een goed sociaal plan. Bestuurder Agostino Di Giacomo Russo van CNV Vakmensen: “Geen enkele ontslagvergoeding is afdoende om het verlies van je baan te vergulden. Maar dit akkoord biedt de 230 betroffen medewerkers een alternatief.”

Sinds maandag 13 maart lag het werk in de flessenfabriek effectief stil. De glasovens brandden nog wel, maar leverden een onbruikbaar product op. “De vuren moesten aanblijven om te voorkomen dat de productielijn onherstelbaar wordt beschadigd. Al zal dat natuurlijk op de langere termijn – na de zomer - alsnog gebeuren als de Schiedamse vestiging definitief sluit.”

Fors omscholingsbudget

CNV Vakmensen kreeg met ultimatum en acties voor elkaar dat de 230 medewerkers een outplacementbudget van gemiddeld 4.000 euro per persoon ontvangen. De werknemers krijgen verder een ontslagvergoeding ter hoogte van 2,3 keer de reguliere transitievergoeding. Dit levert een eerlijke compensatie op voor de gemiddeld lange dienstverbanden van de meeste werknemers.

Di Giacomo Russo: "Wij hebben vanavond het resultaat van de acties en onze onderhandelingen voorgelegd aan de stakers. Onze leden hebben in reactie daarop bepaald dat de acties in Schiedam vanavond worden opgeschort. Het resultaat leggen we ook nog schriftelijk voor aan al onze leden bij Owens Illinois."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid