Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Snelle oplossing voor conflict bij stadsdienst Hoogeveen en Meppel

Sneller dan verwacht is er een oplossing bereikt voor het conflict bij de stadsdienst in Hoogeveen en Meppel, waar vanmorgen buschauffeurs spontaan in staking gingen.

“Connexxion trekt alle ontslagaanvragen in en respecteert de arbeidsvoorwaarden van de chauffeurs”, meldt Anton Meijerman van CNV Vakmensen, die vandaag in het conflict heeft bemiddeld. “De chauffeurs zijn tevreden en ook alweer aan het werk.” 

Wilde staking

De dertien chauffeurs van de stadsdienst ontstaken gisteravond in woede, toen bleek dat Connexxion hen – tegen eerdere beloftes in – wilde ontslaan en een nieuw contract wilde aanbieden, onder slechtere voorwaarden. Daarop besloten de chauffeurs vanmorgen niet te gaan rijden.

Tevreden

Bemiddeling van de vakbonden heeft er zojuist in geresulteerd dat Connexxion zich houdt aan de eerdere belofte, om de chauffeurs elders onder te brengen, met behoud van werk en arbeidsvoorwaarden. Meijerman: “De ontslagaanvragen zijn van de baan. Iedereen houdt zijn werk, Connexxion zal de arbeidsvoorwaarden niet eenzijdig wijzigen. Voor chauffeurs die te maken krijgen met minder uren, wordt in overleg met de bonden een oplossing gezocht.”

Weer aan het werk

Meijerman is tevreden over de snelle uitkomst. De chauffeurs zijn inmiddels weer aan het werk.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid