Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Sluiting oud Hengeloos icoon uiterst treurig

“De onderhandelingen zullen zich toespitsen op zoveel mogelijk behoud van werkgelegenheid. En pas daarna op een eerlijke compensatie voor het verlies van banen.”

Bestuurder Gerard van der Molen van CNV Vakmensen wil graag op korte termijn om tafel met Siemens. Het concern maakte vandaag, donderdag 16 november, bekend de ketel- en boilerfabrieken van Siemens in het Overijsselse Hengelo te willen sluiten. Ooit behoorden de fabrieken tot het Stork-concern. Wat op zijn beurt een icoon was en banenfabriek vormde in de Overijsselse stad.

De Siemens-fabriek in Hengelo behoort tot de Power & Gas-divisie van Siemens, met een hoofdkantoor in Den Haag. In Hengelo verliezen met deze beslissing circa 600 mensen hun werk.

Drama

Gerard van der Molen: “Een dramatisch verhaal natuurlijk zo tegen het eind van het jaar. Dit raakt de regio hard. Extra ingewikkeld is het, omdat de gemiddelde leeftijd van de werknemers al redelijk hoog is. Dat de crisis voorbij is helpt. En dat de vraag naar personeel weer groeit helpt nog méér natuurlijk. Maar het blijft de vraag of deze mensen daar allemaal van kunnen profiteren. 50-plus en 55-plus blijft toch de werkzoekende met minder royale kansen op ander werk. Dat zullen we in de onderhandelingen over het compenseren van dit sluitingsbesluit natuurlijk meenemen.”

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid