Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Sluiting Bergen op Zoom gaat Solidus geld kosten

De beslissing om de vestiging Bergen op Zoom te sluiten gaat kartonmaker Solidus Solutions geld kosten. “De 84 mensen die hun baan kwijt raken door die beslissing verdienen een eerlijke compensatie in geld en in begeleiding naar ander werk.”

Onderhandelaar Arjan Huizinga van CNV Vakmensen hoorde half februari van de sluitingsplannen, althans de definitieve plannen. “De mensen die dit raakt moeten de kans krijgen elders aan de slag te komen.”

Dat Solidus Solutions de fabriek in Bergen op Zoom wil afstoten was al langer bekend. “Maar het moment waarop dat moet gebeuren verschuift steeds”, schetst Huizinga de problematiek. “Het zou in januari al moeten zijn gebeurd. En nu is ineens het najaar in beeld als gewenst moment. Maar ondertussen is er nog steeds niets geregeld voor een sociaal plan als compensatie voor deze eenzijdige beslissing van de directie. Onze leden eisen dat Solides Solutions het oude sociaal plan op hen van toepassing verklaart door dit te verlengen tot juli 2018.”

Opleidingsbudget

CNV Vakmensen verlangt van de werkgever een deugdelijk outplacementtraject voor de mensen in Bergen op Zoom. Dit moet vergezeld gaan van een opleidingsbudget van 3.000 euro.

CNV Vakmensen is vastbesloten de directie een goed sociaal plan te laten aanbieden. Huizinga: "Ik merk aan de werknemers hier in Bergen op Zoom dat ze zich genomen voelen door het directiebesluit. Het als compensatie-aanbod van de directie voor het ontslag is door mijn leden unaniem verworpen, als zijnde onder de maat. De actiebereidheid is groot. Die goede compensatie moet er gewoon komen.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid